Fit-Class

FIT-CLASS OP VRIJDAG 25 OKTOBER 2013

Op vrijdagochtend na onze wekelijkse ochtendloop in de Gavers vernam ik van Etienne dat hij  zich samen met Remi, Ghislain en Guy had ingeschreven voor een harttest.
Die test zou doorgaan diezelfde namiddag in de gebouwen van het VTI te Kortrijk.
Ik stelde voor om met hen mee te gaan om wat foto’s te nemen en wie weet misschien kon ik ook nog deelnemen aan die fietstest.
Met ons vijven vertrokken we dan richting Kortrijk.  Brecht Planckaert, regent lichamelijke opvoeding, gaf ons ter plaatse wat uitleg over de fietstest.  Onze gegevens werden dan in een computer ingebracht.
Eerst werden we elk afzonderlijk op een speciale weegschaal  gewogen en via trillingen werd het %vet bepaald. Nadien kregen wij ook nog een  hartslagmeter omgehord en dan mochten we de fiets op en pedaleerden we gemiddeld zo’n 20 min. lang.
Tegen het eind van onze tijd kregen we het met z’n allen knap lastig.  Het zweet druppelde letterlijk op en naast onze fiets. 
We smachtten naar water en onze handdoek veranderde geleidelijk in een doorweekte vaatdoek.
Na die inspanning kregen wij elk afzonderlijk een rapport met cijfers en grafieken i.v.m. recuperatie, vetverbranding, basisuithouding, hartslagmeting enz.
Heel interessant.
Misschien wel een aanrader om als club eens in te schrijven.
Onze slogan “Lopen en laten lopen” indachtig…  hielden we dan nog een halte in café “De Lange Munte”.
Daar in dat gezellig oude bruine kroegje werd menig Duvel, Ename en  Omer genuttigd om ons vetgehalte weer op peil te krijgen.  En of dat het gelukt is!!!

Van uw verslaggever ter plaatse
Stefaan

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Brecht | Antwoord 27.01.2014 11:29

Leuk artikeltje! En inderdaad zo'n test is voor iedere sporter (je moet niet per sé fanatiek zijn) een aanrader ;)

Jis | Antwoord 01.11.2013 17:14

Na die serieuse inspanningen mocht er ook wel wat ontspanning op volgen hé ! Wat dat vetgehalte op peil houden is , daar heb ik zo mijn twijfels bij ......!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

05.05 | 16:09

Heel mooie familie... prachtige levens loop ...Proficiat Stefaan

...
02.05 | 11:12

Een prachtig levensverhaal. Wat een mooie, geëngageerde familie.Zeer boeiend geschreven. Suzy, bedankt voor je sportieve inzet in onze J+ club.

...
29.04 | 10:05

Heel mooi

...
14.03 | 10:32

Ik weet het, het is Marie-Ann

...
Je vindt deze pagina leuk